Login
|

fimotro

fimotro


ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΤΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ

Posted: 30 May 2013 12:50 AM PDT


Γράφει ο Κρητικός
Αγαπητό Fimotro,
σχετικά με την ανάρτηση σου για τα σχέδια του Βαρδή Βαρδινογιάννη για το STAR (εδώ) θα ήθελα να σου πω τα εξής:  Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έχει ως απόλυτη προτεραιότητα πλέον την υστεροφημία του. Η συνέχεια...
του συνεταιρισμού με Μπόμπολα και Ψυχάρη δεν φαίνεται να τον καλύπτει ως προς την εικόνα του. 

Ο Βαρδής δεν θέλει σκουριές στο ονομά του. Ρωτήστε στους Αγίους Θεοδώρους και σε όλη την Κορινθία.

Δεν θέλει δε σε καμμία περίπτωση να παραδώσει μπλεγμένες καταστάσεις στα παιδιά του, όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο MEGA.

Κακό της κεφαλής τους κάναν αυτοί που απορρίψαν την συνένωση των δύο καναλιών ώστε να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο και ισχυρό κανάλι χωρίς τουρκοπρογράμματα, αλλά με τις ταινίες πρώτης προβολής που έχουν άλλες εταιρείες του Ομίλου.

Ο Δεκέμβρης που ανέφερες πάει πολύ μακριά. Οι δραματικές εξελίξεις που αναμένονται λόγω οικονομίας από το Σεπτέμβρη θα βρούν το Βαρδή ετοιμοπόλεμο και ανεξάρτητο από τους συμβιβασμούς που υποχρεωνόταν όλα τα χρόνια να κάνει με Μπόμπολα και Ψυχάρη. Και χωρίς υποχρέωση πλέον να πηγαίνει πάσο στις δουλειές τους.

Και τότε θα δούν καποιοι πολιτικοί, τι σημαίνει "'πισκοπιανό ραβδί". 

Γιατί ο Βαρδής και την αγαπάει την Ελλάδα αλλά και έχει τεράστια συμφέροντα να πάει καλά η χώρα. Δεν φτιάξαν μιά αυτοκρατορία ο Νίκος, ο Θόδωρος, ο Βαρδής και ο Γιώργος για να αφήσουν να τους την ρημάξουν ανίκανοι πολιτικοί.

Σας ευχαριστώ...

Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΣΤΟ "ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ "ΣΚΟΡΠΙΟΥ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Posted: 30 May 2013 12:26 AM PDT


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Στο νομικό συμβούλιο του κράτους όπως μαθαίνουμε είναι η υπόθεση της αγοραπωλησίας του Σκορπιού στο Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που δωρίζει στην κόρη του παρουσία του δημάρχου...
της περιοχής το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είχε ζητήσει από τον Γιάννη Στουρνάρα να πρέμβουν οι αρχές για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος με επερώτησή του που απάντησε ο Υπ.Οικονομικών στέλνοντας την όλη υπόθεση στο... νομικό συμβούλιο του κράτους.
Να δούμε τη επερώτηση του Γιάννη Μιχελάκη:

Γιάννης Μιχελάκης

Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με τη μεταβίβαση του νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση "Σκορπιός" από την εγγονή και μοναδική κληρονόμο του Αθηνά στο Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Όμως ανεξάρτητα από τη συμβολική σημασία του νησιού λόγω της βαρύτητας του θρυλικού ονόματος της οικογένειας Ωνάση και πέρα από το εύλογο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, προκύπτει μείζον ζήτημα νομιμότητας και ανάγκης προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, η προσεκτική ερμηνεία του άρθρου 9 της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση καταδεικνύει ότι όχι μόνο αυτός δεν επιθυμούσε τη μεταβίβαση καθοιονδήποτε τρόπο του Σκορπιού, αλλά και ότι θίγονται εν μέσω κρίσης τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.
Ειδικότερα στο άρθρο 9 της διαθήκης του Ωνάση προβλέπεται ότι : «Ως προς τας νησίδας Σκορπιόν και Σπάρτη και τα επ' αυτών κτίσματα εάν η θυγάτηρ μου και η σύζυγός μου το επιθυμούν δύνανται να τας διατηρήσουν προς ιδίαν αυτών χρήσιν εάν και εφόσον θα ηδύναντο να καλύπτουν εξ ιδίων αυτών χρημάτων τα ετήσια έξοδα συντηρήσεως αυτών ανερχόμενα εις το ποσόν των $ ΗΠΑ 100.000 (εκατό χιλιάδων) περίπου. Άλλως ορίζω όπως δωρηθούν αύται εις την Ολυμπιακήν Αεροπορίαν προς χρήσιν των υπαλλήλων αυτής ως θερέτρου και ιδίως παιδικών κατασκηνώσεων υπό την επωνυμίαν «Δωρεά Αλέξανδρου Ωνάση». Εξαιρείται της δωρεάς ταύτης περιοχήν 30 στρεμμάτων γύρωθεν του εκεί υπάρχοντος παρεκκλησίου και τύμβου του υιού μου Αλέξανδρου Ωνάση διατηρουμένης ταύτης ως μνημείου. Η προαναφερθείσα δωρεά εις την Ολυμπιακήν Αεροπορίαν υπόκειται εις τον εξής όρον: Θα προσφερθεί η νήσος Σκορπιός πρώτον και κατά προτίμησιν εις το Ελληνικό δημόσιον δια την χρήσιν ως θερέτρου του εκάστοτε αρχηγού του Ελληνικού κράτους υπό τον όρο ότι το δημόσιο θα ανελάμβανε την συντήρησιν αυτού. Εάν το δημόσιον αποδεχθεί την δωρεάν τότε η νησίς Σπάρτη θα δωρηθεί εις την Ολυμπιακή αεροπορίαν δια να χρησιμοποιηθεί ως θέρετρον του προσωπικού και ιδίως ως θερινή παιδική στέγη των τέκνων των. Εάν το δημόσιο αρνηθή την αποδοχήν δωρεάς του Σκορπιού τότε αμφότεραι αι νησίδες Σπάρτη και Σκορπιός θα περιέλθουν εις την κυριότητα της Ολυμπιακής αεροπορίας».
   
Από την ερμηνεία λοιπόν του άρθρου 9 της διαθήκης, προκύπτει με σαφήνεια ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης επιθυμούσε να παραμείνει ο Σκορπιός στους κληρονόμους του, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα συντηρήσεως του νησιού, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των εξόδων συντηρήσεως από την πλευρά των κληρονόμων του, ορίζει ρητά ως μοναδική εναλλακτική λύση τη δωρεά είτε στην Ολυμπιακή Αεροπορία είτε στο Ελληνικό δημόσιο, με τους συγκεκριμένους όρους χρήσης για την κάθε περίπτωση, όπως αναλυτικά παρατίθενται παραπάνω.

Υπενθυμίζεται δε ότι τη χρονική στιγμή, κατά την οποία συντάχθηκε η διαθήκη, η Ολυμπιακή αεροπορία ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. Αυτό σημαίνει ότι η επιθυμία του Έλληνα μεγιστάνα ήταν εάν ο Σκορπιός δεν μπορούσε να παραμείνει στους κληρονόμους του, να κατέληγε διαζευκτικά είτε στην οικογενειακή τους επιχείρηση είτε στο ελληνικό δημόσιο. Είχε δηλαδή ορίσει τόσο στενά την εναλλακτική περίπτωση, ώστε να μην αφήνεται περιθώριο ερμηνείας για την εμπλοκή τρίτων.

Μάλιστα το γεγονός ότι ο Ωνάσης περιγράφει στη διαθήκη του τον ακριβή τρόπο χρήσης του Σκορπιού στην περίπτωση που το νησί έφευγε από τον έλεγχο της οικογένειας (παιδικές κατασκηνώσεις για την περίπτωση της Ολυμπιακής ή θέρετρο του εκάστοτε αρχηγού του Ελληνικού κράτους για την περίπτωση του ελληνικού δημοσίου), επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο την επιθυμία του να μην μεταβιβαστεί το νησί σε τρίτους για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, πέρα από αυτούς που ρητά προβλέπονται στη διαθήκη.
Επιπρόσθετα ως καταλυτικής σημασίας για την ορθή νομική ερμηνεία της αυθεντικής βούλησης του Αριστοτέλη Ωνάση, κρίνεται το γεγονός ότι ως μοναδικό τρόπο μεταβίβασης του Σκορπιού ορίζει ρητά στη διαθήκη του τη χαριστική αιτία – δηλαδή τη δωρεά ή την κληρονομική διαδοχή – αποκλείοντας κατ' αντιδιαστολή την επαχθή αιτία, δηλαδή την πώληση.
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό καταρρίπτεται ακόμη και το νομικό τέχνασμα της μακροχρόνιας μίσθωσης, το οποίο σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια που προφανώς θέτει η διαθήκη, καθώς η μίσθωση είναι σαφές ότι δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις μεταβίβασης με χαριστική αιτία.

Ακόμα δε και στις προβλεπόμενες στη διαθήκη περιπτώσεις μεταβίβασης με χαριστική αιτία, ο Ωνάσης ορίζει ρητά τον ακριβή τρόπο χρήσης του νησιού, αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό κάθε σκέψη για αντίθετη ερμηνεία περί δυνατότητας μεταβίβασης σε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και χρησιμοποίησής του με οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Όταν δηλαδή ο Ωνάσης υποχρεώνει αυτούς που ο ίδιος ορίζει, δηλαδή την Ολυμπιακή και το ελληνικό δημόσιο να χρησιμοποιήσουν το νησί αποκλειστικά και μόνο για συγκεκριμένο και ρητά οριζόμενο σκοπό, θα επέτρεπε σε ένα τυχαίο πρόσωπο να αποκτήσει το Σκορπιό και να τον χρησιμοποιήσει κατά τη δική του βούλησή ;

Το παραπάνω σκεπτικό κινείται με γνώμονα ότι κατά την ερμηνεία μιας διαθήκης αναζητούμε την αληθινή βούληση του διαθέτη, δηλαδή την πραγματική του βούληση κατά το χρόνο σύνταξης της διαθήκης και όταν υπάρχουν κενά αναζητούμε την "εικαζόμενη", δηλαδή την υποθετική βούλησή του.

Περαιτέρω η εξειδίκευση του ορισμού της εικαζόμενης βούλησης του διαθέτη παραπέμπει στη βούληση που αυτός θα είχε, εάν γνώριζε ορισμένα περιστατικά, τα οποία κατά τη σύνταξη της διαθήκης δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει.
Εάν δηλαδή η κυριότητα του Σκορπιού περιέλθει σήμερα στο ελληνικό δημόσιο υπό τις παρούσες δραματικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, είναι προφανές ότι ούτε η εικαζόμενη βούληση του Ωνάση ούτε η σημερινή κατάσταση της χώρας θα οδηγούσαν στη μετατροπή του νησιού σε θέρετρο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά αμφότερες θα επέβαλαν την αξιοποίησή του με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Με βάση την παραπάνω επιχειρηματολογία καθίσταται προφανής η εκπεφρασμένη βούληση του Αριστοτέλη Ωνάση να μην μεταβιβαστεί ο Σκορπιός σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εκτός των ρητά αναφερομένων στη διαθήκη του.
Γι' αυτό και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να λάβει άμεσα πλήρη γνώση των όρων της μεταβίβασης και να πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του δημοσίου.

Στην περίπτωση δε που η Αθηνά Ωνάση έχει επικαλεστεί αδυναμία να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος συντήρησης του Σκορπιού, δεν χρειάζεται καν να καταφύγουμε στην ερμηνεία του άρθρου 9 της διαθήκης περί απαγόρευσης μεταβίβασης του νησιού, δεδομένου ότι η αδυναμία κάλυψης του κόστους συντήρησης από τους κληρονόμους αποτελεί ρητά και κατηγορηματικά - δυνάμει του δευτέρου εδαφίου του άρθρου 9 - την προϋπόθεση της δωρεάς του νησιού προς το ελληνικό δημόσιο !

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ;
Γιατί δεν έχει ήδη ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει γνώση της επίμαχης σύμβασης και κάθε συνοδευτικού εγγράφου, από τη στιγμή που πιθανολογείται βάσιμα ότι θίγεται το δημόσιο συμφέρον ;
Σε ποιες άλλες ενέργειες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο, στα πλαίσια της εν λόγω υπόθεσης, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου ;


Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης

ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ...

Posted: 30 May 2013 12:14 AM PDT

...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ
Eάν υπάρχει ένας γαλάζιος βουλευτής που θα ήθελε με χέρια και με... πόδια να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη αυτός είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Το επιβεβαίωσε και σήμερα στο Mega, με την ουδέτερη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Άρης όμως, κοιτάζει...
πρώτα την εκλογική πελατεία του. Και ξέρει ότι εάν τελικά ψηφίσει το σχέδιο νόμου για τον ρατσισμό θα φάει πολύ μαύρο στη Β΄Αθήνας. Κορόιδο είναι να το πει δημοσίως;

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Posted: 30 May 2013 12:07 AM PDT

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ!
Παραιτήθηκε πριν από λίγο από την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Ιωάννης Τέντες. Οι λόγοι της παραίτησής του δεν έχουν προς το παρόν γίνει γνωστοί, η θητεία του πάντως έληγε εντός των προσεχών ημερών. Ωστόσο, το γεγονός ότι...
ο Ι. Τέντες επέλεξε να παραιτηθεί πριν λήξει η θητεία του, κάτι σημαίνει σχετικά με τις θεσμικές αλλαγές που επιχειρούνται στην κορυφή της δικαστικής πυραμίδας. Kαι οι αλλαγές αυτές μπορεί να αφορούν και τον ίδιο, σε άλλη θεσμική θέση. Θα επανέλθουμε...

ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ

Posted: 30 May 2013 12:04 AM PDT


Κοινή πρόταση για απαλλαγή από το φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους κατ' επάγγελμα αγρότες, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη...
διακομματική επιτροπή κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.
Αν περάσει τελικά αυτή η πρόταση δημιουργείται ένα κενό εσόδων και θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψή του.
Για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό περίπου 300 εκατ. ευρώ, που προκύπτει από την απαλλαγή των αγροτικών εκτάσεων γης το βάρος θα πέσει στους ιδιοκτήτες των υπόλοιπων εκτός σχεδίου ακινήτων (αγροτεμάχια, οικόπεδα, δασικές εκτάσεις) με την επιβολή υψηλότερου φόρου για το 2014. Στην περίπτωση αυτή, ο φόρος για τα υπόλοιπα εκτός σχεδίου ακίνητα ενδεχομένως να φθάσει κατά μέσο όρο τα 15 ευρώ ανά στρέμμα ενώ για ακίνητα – «φιλέτα» που βρίσκονται σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 20 ευρώ ανά στρέμμα. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση ένα μέρος του «κενού» να καλυφθεί από την φορολόγηση των αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί. Δηλαδή να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους έως τώρα δεν έχουν επιβαρυνθεί φορολογικά.
Σημειώνεται ότι ο στόχος είναι από το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας να συγκεντρωθούν έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών έως τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των κομμάτων την πρότασή του με τα εναλλακτικά σενάρια όπως και τα στοιχεία για όλες τις εκτάσεις που κατέχονται από μη αγρότες.
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΙΣ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Posted: 29 May 2013 11:57 PM PDT


Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τεράστια διαφήμιση για τον τουρισμό, αποτελεί ο κατάλογος που δημοσιοποίησε το αμερικανικό δίκτυο CNN με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται...
τέσσερις ελληνικές παραλίες.
Συγκεκριμένα, στην 24η θέση βρίσκεται η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα ενώ οι άλλες τρεις ελληνικές παραλίες που συγκαταλέγονται στη λίστα είναι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (32η θέση), ο Μπάλος στα Χανιά (35η) και τα Φαλάσαρνα στον ίδιο νομό.
Κορυφαία παραλία του πλανήτη είναι, σύμφωνα με τους συντάκτες του καταλόγου, η Γκράντε Ανσε στις Σεϊχέλες.

OI ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ

Posted: 29 May 2013 11:54 PM PDT


Του Θωμά Σίδερη
Τη μέρα που η Νικολέτα γινόταν δεκαοχτώ έγραφε Φυσική Κατεύθυνσης. Στη σύντομη διαδρομή μας με το αυτοκίνητο μέχρι το σχολείο, γύρισε και μου είπε: «Νιώθω τέτοια πίεση, που νομίζω ότι κάνω κακό στον...
εαυτό μου». Σήμερα, που επιτέλους ολοκλήρωσε τη διαδικασία των Πανελληνίων, μου είπε: «Αν ήταν στο χέρι μου, δε θα ήθελα να δώσω ποτέ. Ήταν χειρότερο απ' ό,τι το περίμενα».

Ανέκαθεν στην Ελλάδα, το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν ταυτισμένο με το εξεταστικό σύστημα. Ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε σοβαρά για το τι σχολείο θέλουμε να φτιάξουμε και για το τι πολίτες θέλουμε να δημιουργήσουμε. Αντίθετα, η φαιά ουσία μας αναλώθηκε στο πόσες και τι εξετάσεις θέλουμε να έχουμε. Ειδικότερα, στο ποια θα είναι η εξεταστική διαδικασία –από το πάλαι ποτέ εξατάξιο γυμνάσιο έως το σημερινό λύκειο- για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια μέχρι και σήμερα, η αλλαγή του υπουργού Παιδείας σήμαινε και αλλαγή του εξεταστικού συστήματος. Σχηματικά, αν η διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ήταν η ανυπεράσπιστη κορασίδα, ο εκάστοτε υπουργός αναλάμβανε το ρόλο του δράκου του Σέιχ Σου.

Αποσυνδέσαμε εντελώς το σχολείο με τη γνώση. Αποφασίσαμε ότι δε μας ενδιαφέρει ούτε το είδος της παρεχόμενης γνώσης ούτε ο τρόπος μετάδοσής της. Στη θέση της γνώσης βάλαμε την πληροφορία, με τέτοια ευκολία μάλιστα, που θα ζήλευε ακόμα και η Άρτεμις όταν έβαζε στη θέση της Ιφιγένειας το περιβόητο κριάρι. Αλλά οι ούριοι άνεμοι δε φύσηξαν ποτέ στα σχολεία της Ελλάδας. Και πώς να φυσήξουν τα ρεύματα της γνώσης και της προόδου όταν υψώσαμε πελώρια τείχη από άχρηστες και περιττές πληροφορίες.

Από την άλλη πώς μπορώ να πω στη Νικολέτα ότι «Οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ»; Και πόσο δίκιο είχε ο Ενουάρντο Ντε Φίλιππο όταν το 1973 έγραφε το ομώνυμο θεατρικό έργο του;  Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, εξετάσεις για όλα και μπροστά σε όλους.

Εξετάσεις μπροστά στους γονείς για να περάσουμε με άριστα τις προσδοκίες και τα όνειρα που έχουν για μας. "Μαμά, τελείωσα με άριστα, αλλά δεν έχω ευχάριστα. Μαμά…" Αυτό το "μαμά" κρύβει μέσα του σπαραγμό.

Εξετάσεις στο στρατό για να πιστοποιηθεί ότι είσαι υπάκουος και πειθαρχημένος και ότι ανά πάσα στιγμή θα δώσεις το αίμα σου για μια πατρίδα που σε αφαιμάζει διαρκώς και ποικιλοτρόπως. "Ευπειθώς αναφέρω…"

Εξετάσεις μπροστά στα κάθε λογής αφεντικά ότι είσαι τίμιος, συνεπής και δημιουργικός υπάλληλος. Εξετάσεις για τη σιωπή σου, την αντοχή σου, την υπομονή σου. Εξετάσεις ότι είσαι αναλώσιμος και ανά πάσα στιγμή αντικαταστάσιμος.

Εξετάσεις πτυχιούχων και μη μπροστά στο ΑΣΕΠ. Ένα κράτος, που επαγγέλλεται σαν ψωμοτύρι τη γελοία αξιοκρατία του, θα σε βάλει σε βαθμολογικούς πίνακες φθίνουσας κατάταξης, εξετάζοντας με μόρια την επιστημονική και πνευματική σου επάρκεια.

Εξετάσεις μπροστά στους φίλους που έρχονται και παρέρχονται και ποδοπατιούνται σαν τα φύλλα του φθινοπώρου. Εξετάσεις για ειλικρινή και άδολη φιλία, για εχεμύθεια και αυταπάρνηση. Εξετάσεις για να διαπιστωθεί πόσο εύκολα μπορείς να πουλάς κάθε φορά τους φίλους σου, αφού όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και όλα πουλιούνται και αγοράζονται.

Εξετάσεις κάθε φορά που επιλέγουμε να ζήσουμε μ' έναν άνθρωπο μαζί. Λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία. Εξετάσεις για τους μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε.

Εξετάσεις για τους ρόλους που αναλαμβάνουμε κάθε φορά. Εξετάσεις μέσα στις κοινωνικές, πολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες που ανήκουμε. Εξετάσεις ότι είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι με τους στόχους και τις επιδιώξεις της ομάδας. Ως γνωστόν, είναι κοινωνική ανάγκη το να ανήκεις κάπου.

Εξετάσεις ότι μπορούμε να μετουσιώνουμε τα "θέλω" μας στα "πρέπει". Εξετάσεις για να κρύβουμε καλά την "ψυχούλα" μας. Εξετάσεις για τις άτακτες φυγές και τις υποχωρήσεις μας. Εξετάσεις για την ικανότητά μας να ισορροπούμε στον πολυπόθητο μέσο όρο.

Εξετάσεις για να διακριβωθεί αν ανταποκρινόμαστε με επάρκεια στις κάθε λογής εξετάσεις.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ...

Posted: 29 May 2013 11:49 PM PDT

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η Ιταλίδα ηθοποιός Φράνκα Ράμε, σύζυγος του σκηνοθέτη, ηθοποιού και λογοτέχνη Ντάριο Φο, βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας.
Η Φράνκα Ράμε είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ...
τον Απρίλιο του 2012 και από τότε η κατάσταση της υγείας της παρέμενε κρίσιμη.
Πάντα στο πλευρό του συζύγου της στην καλλιτεχνική αλλά και πολιτική του στράτευση, έδωσε πολλές μάχες, συμμετέχοντας έντονα τα τελευταία χρόνια στον αγώνα κατά των βιασμών των γυναικών. Είχε αποκαλύψει μάλιστα σε συνεντεύξεις της και με ένα θεατρικό της μονόλογο ότι και η ίδια είχε πέσει θύμα βιασμού, από μέρους νεοφασιστών, στην δεκαετία του 1970.
Η Φράνκα Ράμε είχε πρωτοεμφανιστεί στο θέατρο το 1951. Το 1954 παντρεύτηκε τον Ντάριο Φο και τέσσερα χρόνια αργότερα ίδρυσαν τον θίασό τους στο Μιλάνο. Η καλλιτεχνική δημιουργία συμβάδιζε πάντα με την πολιτική και κοινωνική προσφορά τους. Αγκάλιασαν το κίνημα του Μάη του 1968 και ασπάσθηκαν τις ιδέες και διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος.
Τόσο η ιταλίδα ηθοποιός όσο και ο σύζυγός της, στρατευμένοι στον χώρο της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, στήριξαν με πάθος τον αγώνα των ελλήνων αντιστασιακών κατά της χούντας τον συνταγματαρχών.
Μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας, επισκέφθηκαν την Αθήνα, επ' ευκαιρία της παρουσίασης, από το θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, του έργου του Ντάριο Φο «Η Ισαβέλλα, τρεις Καραβέλλες και ένας παραμυθάς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΑΣ...

Posted: 29 May 2013 11:41 PM PDT

Σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα στην κάλυψη των εσωτερικών της αναγκών αναμένεται να αντιμετωπίσει στο προσεχές διάστημα η Συρία αφού λόγο της αναταραχής, παράγει πλέον μόλις 20.000 βαρέλια αργού ημερησίως, από 380.000 βαρέλια...
που ήταν η παραγωγή της πριν ξεσπάσει η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011. Η παραγωγή δηλαδή έχει μειωθεί κατά 95%, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων Σουλεϊμάν Αμπάς.

"Η τρομοκρατία των ενόπλων οργανώσεων καθώς και το άδικο εμπάργκο που επιβλήθηκε (από τις δυτικές χώρες στη Συρία) προκάλεσαν την πτώση της πετρελαϊκής παραγωγής", δήλωσε ο Αμπάς στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αλ Μπάαθ.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο μειώθηκε στο μισό και η παραγωγή φυσικού αερίου, από τα 30 στα 15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Συρίας προοριζόταν κυρίως για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι υπό τις συνθήκες αυτές η Συρία αναγκάζεται να εισάγει πετρέλαιο και παράγωγα πετρελαίου κάτι που συνεπάγεται ότι δαπανά σε μηνιαία βάση 500 εκατομμύρια δολάρια.

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε...

Posted: 29 May 2013 11:29 PM PDT

Υπέρ της αναζωογόνησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε η γερμανική κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι θα υποστηρίξει το άνοιγμα των επόμενων κεφαλαίων...
Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Γκέοργκ Λινκ σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Γιοχάνες Ζινγκχάμερ, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία αξίζει, ως εταίρος, να αντιμετωπίζεται με δίκαιο τρόπο, αλλά διευκρίνισε ότι «αυτό σημαίνει πως η Γερμανία πρέπει να πει ότι δεν θα υπάρξει πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι' αυτό το λόγο, το άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων στέλνει απολύτως λανθασμένα μηνύματα στην Τουρκία».

Από την πλευρά του ο αποδέκτης της επιστολής, κ. Ζινγκχάμερ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα, άσκησε κριτική στην Τουρκία για «ελλιπή θρησκευτική ελευθερία», την οποία χαρακτήρισε μάλιστα ακρογωνιαίο λίθο για την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης.

Όπως σημειώνεται ακόμη στο δημοσίευμα, οι Χριστιανοκοινωνιστές, στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος με τους Χριστιανοδημοκράτες, επιθυμούν να θεμελιώσουν την υποχρέωση διενέργειας δημοψηφίσματος πριν από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που σχετίζονται με την ΕΕ, κυρίως πριν από την ένταξη νέων χωρών. Το CDU απορρίπτει τέτοιες εισηγήσεις.

ΟΙ ''ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ'' ΠΑΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...

Posted: 29 May 2013 11:04 PM PDT

Προσκλητήριο συμμετοχής απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει για τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής οι ''επιστρστευμένοι ''εργαζόμενοι της Π.Ν.Ο, της ΟΛΜΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ.Α.Ε...
Η Εκτελεστική Επιπτροπή της ΑΔΕΔΥ εξουσιοδοτήθηκε να προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, το επόμενο διάστημα, για την άρση του μέτρου της επιστράτευσης και την αποτροπή απολύσεων στο Δημόσιο.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα αντιδράσει δυναμικά στους σχεδιασμούς για άμεσες απολύσεις 15.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και άλλων 25.000 «διαθεσιμοτήτων», οι οποίες όπως εκτιμά, θα αποτελέσουν κεντρικό θέμα στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ..

Posted: 29 May 2013 10:51 PM PDT

Έξαλλος φέρεται να είναι ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ μετά την απόφαση του δημάρχου Σπάρτης να του απαγορεύσει να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα ...
της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Παλαιολόγεια 2013» που έγινε στο Μυστρά.

Ο Τέρενς Κουΐκ παρέστη στις εκδηλώσεις στο Μυστρά, εκπροσωπώντας το κόμμα του, όπου έγινε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου εστέφθη αυτοκράτορας.

Στη συνέχεια, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στεφάνι κατέθεσαν μόνο οι άλλοι δύο παριστάμενοι βουλευτές: ο κ. Αθανάσιος Δαβάκης της ΝΔ εκ μέρους της κυβέρνησης και η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου της ΝΔ εκ μέρους της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, «στον τρίτο βουλευτή Τέρενς Κουΐκ απαγορεύθηκε να καταθέσει στεφάνι επειδή, όπως του είπε ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος, είναι πάγια η απόφαση να μην καταθέτουν στεφάνια τα κόμματα».

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων και πριν τη δεξίωση που ακολουθούσε, ο Τέρενς Κουΐκ, παρουσία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και των παρισταμένων άλλων δύο βουλευτών, έκανε την εξής δήλωση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο της πόλης: «Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα έλθω στη δεξίωση. Είναι απαράδεκτο να μην μου επιτραπεί να καταθέσω στεφάνι όχι μόνο ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά ούτε καν ως Βουλευτής Επικρατείας. Οι δικαιολογίες σας ότι έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια, δεν με αφορούν. Είμαι ένας Βουλευτής Επικρατείας, ένας Έλληνας πολίτης που ήρθα εδώ για να γονατίσω μπροστά στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Το θεωρώ προσβολή για τον Κοινοβουλευτισμό, για το Κίνημά μου και προσωπικά για μένα, με μια δημοσιογραφική διαδρομή, όπου αυτά τα σύμβολα της πατρίδας τα είχα και τα έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου».

Αργότερα, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης είπε: «Ο δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος προφανώς αγνοεί ποιο είναι το πολίτευμα της χώρας μας, στο οποίο προβλέπεται η λειτουργία των κομμάτων. Άρα και η εκπροσώπησή τους σε όλες τις τοπικές και εθνικές εκδηλώσεις όπου παρίστανται».

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...

Posted: 29 May 2013 10:38 PM PDT

Νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την σημερινή ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τους ισχυρισμούς του περί «φλερτ» του κ. Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή...
Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας «επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα ότι ανήκει στο ένα από τα δύο άκρα» καθώς ζητά να υπάρξει «νέα Κερατέα» και «νέα Ιερισσός».
«Ο κ. Τσίπρας καλεί τους συντρόφους του να κάψουν και πάλι πόλεις, να τρομοκρατήσουν πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες» σχολιάζει η ΝΔ προσθέτοντας ότι η Ελλάδα  «είναι μια ευνομούμενη χώρα και οι Έλληνες δεν θα του επιτρέψουν ποτέ να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του».

Όσον αφορά στην ανακοίνωση της κατάθεσης σχεδίου αντιρατσιστικού νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως έγινε για να περιορίσει ο κ. Τσίπρας τα εσωκομματικά του μέτωπα και «να "καπελώσει" τις απόψεις του κ. Μουλόπουλου και του κ. Λαφαζάνη».

«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ξεκάθαρα με την κίνησή του αυτή ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους» κατταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

EKTΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Η ΚΛΟΥΒΑ ΤΩΝ ΜΑΤ...

Posted: 29 May 2013 10:24 PM PDT

Στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» θα παραμείνουν για το επόμενο 24ωρο η μητέρα και τα τρία ανήλικα παιδιά, μετά τον τραυματισμό τους το πρωί της Τετάρτης στην Καισαριανή από τη σύγκρουση του αυτοκινήτου...
που επέβαιναν με όχημα των ΜΑΤ.
  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ιατρικές εκτιμήσεις, τόσο η μητέρα όσο και τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Ειδικότερα, το ένα εκ των παιδιών, ηλικίας 11 χρόνων, φέρει αμυχές και ένα μικρό εξωτερικό αιμάτωμα –τραύματα σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίσιμα. Τα άλλα δύο παιδιά ηλικίας 5 και 10 χρόνων θα παραμείνουν στο Παίδων για προληπτικούς λόγους.
  Σε σοβαρότερη αλλά επίσης αντιμετωπίσιμη κι ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό η μητέρα τους και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Οι γιατροί διέγνωσαν κάκωση στον θώρακα. Η ασθενής υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, αλλά εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μικρή παρακολούθηση για να αποκλειστεί οποιαδήποτε επιπλοκή.

ANABOΛΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ...

Posted: 29 May 2013 10:20 PM PDT

Λόγω κωλύματος του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αναβάλλεται η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που είχε προγραμματιστεί  να γίνει σήμερα στις 13.30 με θέματα...
αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί με την ίδια θεματολογία, αύριο Πέμπτη στις 2μ.μ.

''ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ''...

Posted: 29 May 2013 10:05 PM PDT

Την αντίθεσή τους στο θέμα Β3 των μαθηματικών δηλώνουν οι βαθμολογητές- μαθηματικοί του 37ου βαθμολογικού κέντρου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους, που διανεμήθηκε από τον γ.γ. της ΟΛΜΕ  αναφέρουν  μεταξύ άλλων...
ότι: «Μετά και τα σημερινά θέματα στα μαθηματικά κατεύθυνσης ολοκληρώθηκε η ακύρωση του δημόσιου σχολείου.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος τα θέματα των γενικών εξετάσεων ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία του Λυκείου.

Μετά τα μαθηματικά γενικής παιδείας (που δημιούργησαν και σοβαρά προβλήματα ανισότητας ανάμεσα σε υποψηφίους διαφορετικών κατευθύνσεων και επιλογών) και τη φυσική κατεύθυνσης, τα θέματα των μαθηματικών κατεύθυνσης δίνουν τη χαριστική βολή στο θεσμό των γενικών εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και το απολυτήριο των μαθητών.

Το θέμα Β3, και όχι μόνο, δεν είναι μόνο έξω από οτιδήποτε διδάσκεται στο σχολείο αλλά το θέμα αυτό καταστρατηγεί το νομικό πλαίσιο για το επίπεδο του 2ου θέματος και έχει σαφέστατα τιμωρητικές και διαστροφικές διαστάσεις.

Επειδή τα θέματα αυτά δε σέβονται τον κόπο των μαθητών και τις θυσίες των οικογενειών, ακυρώνουν τη δουλειά του εκπαιδευτικού στο δημόσιο σχολείο και ιδιωτικοποιούν παραπέρα τη δημόσια εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις επιστημονικές ενώσεις, τους σχολικούς συμβούλους και όλους τους συναδέλφους που σέβονται τη δουλειά τους, να απαιτήσουν την αλλαγή του λυκείου στην κατεύθυνση της ουσιαστικής, κριτικής και σε βάθος γνώσης γενικής παιδείας για όλα τα παιδιά.

Οι επιστρατευμένοι βαθμολογητές επιφυλάσσονται για τη συνέχιση της βαθμολόγησης κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Το Υπουργείο Παιδείας και η ΚΕΕ να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».
Πηγή : protothema.gr

OΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΧΑΝΙΑ, ΜΑΝΗ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...

Posted: 29 May 2013 09:53 PM PDT

Να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε από χθες τα Χανιά, την Πελοπόννησο, την Πάρο αλλά και την Κεφαλονιά κατάφεραν αισίως σήμερα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.
Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν συγκεκριμένα στις περιοχές ...
Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές, κινητοποιώντας το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων από τα Χανιά, που ενισχύθηκαν από δυνάμεις και από την υπόλοιπη Κρήτη.
Σε εξέλιξη ωστόσο, χωρίς να παρουσιάζουν σύμφωνα με πληροφορίες καμία ανησυχία, βρίσκονται πυρκαγιές στις περιοχές Στάβιες του δήμου Γόρτυνας, Λύττος, Καλύβια και Αφρατί του δήμου Μινώα Πεδιάδος του Ηρακλείου Κρήτης καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλλιέργειες. Δεν απειλούνται κατοικοιμένες περιοχές.
Στα μέτωπα των πυρκαγιών βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.
Το μεγαλύτερο μέτωπο στο οποίο μέχρι και το πρωί βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν στο Βαμβακόπουλο. Η περιοχή είναι αστική και η φωτιά που εκδηλώθηκε απείλησε σπίτια, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές  υπέστησαν βιοτεχνικές μονάδες. Στο Βαμβακόπουλο που η φωτιά έκαιγε για ώρες ανεξέλεγκτα κάηκαν ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεία με βάρκες.

Τη μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν μαζί με τους πυροσβέστες -κάτω από δύσκολες συνθήκες- και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και πυκνοί καπνοί «σκέπαζαν»το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πρώτες φλόγες «ξεπήδησαν» από καλαμιώνες.

Οι πυρκαγιές στα Μεγάλα Χωράφια, τα Κεραμειά και τις Βουκολιές ήταν δασικές και τέθηκαν υπό έλεγχο, ωστόσο και στα τρία σημεία παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Φωτιές και σε Πάρο, Κυπαρισσία και Κεφαλονιά

Μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει και στην Κυπαρισσία, κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πολη με τα Φιλιατρά. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβεστικά οχήματα, 46 πυροσβέστες και ένα πενταμελές πεζοπόρο τμήμα.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά και στην Αρεόπολη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξέσπασε ακόμη μια φωτιά σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η φωτιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με 5 οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά απείλησε κατοικίες και τουριστικές εγκαταστάσεις, αλλά πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε χθες και στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά, η οποία κατάφερε αισίως να τεθεί υπό έλεγχο σήμερα στις 7 το πρωί. Οι φλόγες έκαψαν 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Πηγή : flashnews.gr

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ...

Posted: 29 May 2013 09:41 PM PDT

Συγκινημένος αλλά ψύχραιμος ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχαιρέτισε την Τετάρτη την αγαπημένη του μητέρα, Μαργαρίτα, που απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 92 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη ...
στον ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Πάτρα, από όπου κατάγεται ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, και η ταφή έγινε στο πρώτο νεκροταφείο Πατρών.
Η μητέρα του Ανδρέα Λοβέρδου υπήρξε διακεκριμένη εκπαιδευτικός που τίμησε το λειτούργημα επί δεκαετίες στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 
Την Μαργαρίτα Λοβέρδου αποχαιρέτησε εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και πολλοί μαθητές της.
Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο Μητρτοπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.
Αντί στεφάνων τα ποσά κατατέθηκαν στην οργάνωση Κιβωτό του Παιδιού.

ΤΡΩΕΙ ΤΡΕΛΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤτΕ...

Posted: 29 May 2013 02:13 PM PDT

...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Τι λένε για τον Στουρνάρα από το απόγευμα και μετά στην Τράπεζα της Ελλάδας; "Ζώο" τον ανεβάζουν, "στουρνάρι" τον κατεβάζουν. Περίμεναν σήμερα η έκθεση της ΤτΕ να παίξει πρώτο θέμα παντού και εντελώς ξαφνικά... βρήκαν μπροστά τους την έκθεση του ΟΟΣΑ που έγραφε τα εντελώς αντίθετα από αυτά που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον Προβόπουλο! Ποιον στοχοποιούν; Τον Στουρνάρα γιατί δεν ενημέρωσε ως όφειλε για τον ΟΟΣΑ. Ή μήπως γνώριζε; Και δεν είπε το παραμικρό γιατί στοχεύει αυτός να πάρει την σκυτάλη για τη διοίκηση της ΤτΕ; Πονηρός ο κοντός υπουργός...

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ (ΚΡΑΤΙΚΕΣ) ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΔΙ!

Posted: 29 May 2013 02:02 PM PDT

ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ...
Ο Σαββίδης από την αρχή ήταν ειλικρινής. Πήρε τον ΠΑΟΚ για να πάρει κρατικές δουλειές. Ούτε οπαδός έγινε ξαφνικά, ούτε φυσικά έχει δικό του πορτοφόλι για να κάνει κάτι σοβαρό στην Σούπερ Λίγκα (για το Champions League, ας μην το...
συζητήσουμε καλύτερα). Σήμερα στην Τούμπα πήρε μια γεύση γι αυτά που θα ακολουθήσουν στον ΠΑΟΚ του χρόνου. Και επειδή εκπροσωπεί Ρώσους επιχειρηματίες και όχι τα δικά του χρήματα, άρχισε να το ξανασκέφτεται. Για το εάν θα μείνει στον Δικέφαλο του Βορρά, ή εάν θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Θα επανέλθουμε...

ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ...

Posted: 29 May 2013 01:45 PM PDT

ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΝΔ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ!
Ως η ιδανική περίπτωση για το Δήμο της Αθήνας πιστεύουν στο Μαξίμου ότι είναι ο Νίκος Δένδιας, τις τελευταίες ημέρες με τα γεγονότα που μεσολάβησαν, τα μηνύματα που έρχονται από τις κυλιόμενες δεν είναι καλά. Η...
Νέα Δημοκρατία σε πολλές γειτονιές της Α' Αθήνας έρχεται τρίτο κόμμα! Δεν πρόκειται περί πλάκας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 22%, η Χρυσή Αυγή 19% και η Νέα Δημοκρατία 15%. Πως θα μπει στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών με αυτά τα ποσοστά;

ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ STAR...

Posted: 29 May 2013 01:31 PM PDT

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ MEGA
Από τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο επιχειρηματίας Β. Βαρδινογιάννης σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει οριστικά από το Mega. Βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη, την ίδια στιγμή που...
διαθέτει ολοκληρωτικά ένα δικό του τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, ο οποίος σε σχέση με το Mega είναι βιώσιμος. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Το Star από τον Δεκέμβριο θα παίξει πολιτικά και εάν ο Βαρδινογιάννης αποχωρήσει τελικά από το Mega, το μεγαλύτερο και παλαιότερο ιδιωτικό κανάλι οδεύει ολοταχώς για εξαγορά ή για λουκέτο...

Η ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟ STAR

Posted: 29 May 2013 01:23 PM PDT


Από το : enimerosi24.gr
Μπορεί η είδηση μέχρι πριν λίγη ώρα να ήταν το comeback του Νίκου Χατζηνικολάου στην τηλεόραση, οι εκπλήξεις ωστόσο συνεχίζονται με την Μάρα Ζαχαρέα, που μαθαίνουμε ότι θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή, αναλαμβάνοντας...
από Σεπτέμβριο την παρουσίαση των δελτίων του Star. Κάτι που αποδεικνύει και στην πράξη τη στροφή των δελτίων του καναλιού σε πολιτικό περιεχόμενο, εγκαταλείποντας τον lifestyle προσανατολισμό που έχει εδώ και χρόνια.

Τέλος να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος θα συνεχίσει να διατηρεί τη διευθυντική θέση στο star.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΣ ΣΕΤΕ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ..ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Posted: 29 May 2013 01:20 PM PDT


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η... 21η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) παρουσία του.. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι ο...
Τουρισμός και η Ναυτιλία είναι πρωταθλητές της... οικονομίας.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε σχετικά:

Αντώνης Σαμαράς
Χειροπιαστή ένδειξη της εξόδου από το τούνελ είναι οι φετινές επιδόσεις στον τουρισμό.
Η πρώτη μας νίκη είναι στον τουρισμό. 
Η Ελλάδα χρειάζεται τον τουρισμό για να σταθεί στα πόδια της.
Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι πρωταθλητές της οικονομίας μας!

Και συνέχισε:

Οι φετινές επιδόσεις στον τουρισμό θα αποτελέσουν μια πρώτη, χειροπιαστή ένδειξη ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ.
Οι θετικές προβλέψεις ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών διεθνώς.
Για να φτάσουμε στην άκρη του τούνελ το κράτος δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη της οικονομίας αλλά σταθερό αρωγό της επιχειρηματικότητας.
Το κράτος έχει καθήκον να δημιουργεί ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες.
Είναι οι επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισόδημα, πλούτο και υγιή ανάπτυξη» ενώ υποστήριξε πως καθήκον της Πολιτείας είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες στο εξωτερικό.


Δεν έχουμε νικήσει ολοκληρωτικά την γραφειοκρατία αλλά την έχουμε περιορίσει.
Αποκαταστήσαμε την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη.
Σκεφτείτε που ήταν η χώρα πριν από ένα χρόνο και που είναι σήμερα.
Αποκαθιστούμε την ρευστότητα στην οικονομία ολοκληρώνουμε την ανακεφαλαιοποίηση και ανοίγουμε δρόμους στο εξωτερικό.

Για το έργο της κυβέρνησης σχολίασε:

Δεν προχωράμε, τρέχουμε
'Ολη η χώρα πρέπει να τρέξει για να βγει από την κρίση.
Δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Στόχος μας, είναι να γίνει η Ελλάδα μεγάλος τουριστικός προορισμός.
Για να επιστρέψουμε στο επίπεδο ΑΕΠ πριν από την κρίση το συνολικό ΑΕΠ της χώρας πρέπει να αυξηθεί κατά 25-30%.
Το ένα τρίτο μπορεί να προκύψει μόνο από τον τουρισμό.
Είσαστε οι πρωτονίκες, θα μας φέρετε μία πρώτη νίκη μετά από χρόνια κρίσης !


Έτσι με τη φράση... "πρωτονίκες" ο Αντώνης Σαμαράς  στο ΣΕΤΕ έκανε αίσθηση σε ένα αρκετά..."νευραλγικό" ακροατήριο που διαμορφώνει τις εξελίξεις στην οικονομία μας, ενώ σίγουρα ο Τουρισμός θα είναι αρκετά πάνω από τα νούμερα που έχουν πάρει το φως της δημοσιότητας αποτέλεσμα και των... επισκέψεων του πρωθυπουργού σε... Κίνα,Ρωσία,Γερμανία και τις... διευκολύνσεις όπως στην χορήγηση "βίζας" κ.α. που απαιτούν οι καιροί...

Άπαιχτος... για νια ακόμα φορά ο Αντώνης Σαμαράς!


Σας ευχαριστώ...

ΒΛΗΜΑ...

Posted: 29 May 2013 12:55 PM PDT

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!
ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ
Εάν αυτός δεν είναι ο ορισμός του βλάκα με περικεφαλαία, τότε ποιος είναι; Πως και πως περίμεναν στο Μαξίμου την έκθεση του...
Προβόπουλου και της ΤτΕ για την Οικονομία και την ανάπτυξη μέσα στο 2014, κανένας όμως δεν είχε ενημερωθεί για την αντίστοιχη έκθεση που θα έβγαζε ο ΟΟΣΑ και θα τα έκανε μαντάρα, σε μια μέρα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να πανηγυρίζει. Ο δήθεν ευφυής Στουρνάρας με τις ισχυρές γνωριμίες στο εξωτερικό(!(, δεν είχε πάρει χαμπάρι το παραμικρό. Ούτε είχε ενημερώσει κανέναν από την κυβέρνηση μέσω των στελεχών του ΟΟΣΑ, που υποτίθεται πως τα γνωρίζει, ότι σήμερα η έκθεση του Οργανισμού θα έφερνε τα πάνω κάτω και θα τον γελοιοποιούσε εντελώς. Κωθώνι...

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:23 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 σχόλια for "fimotro"

Leave a reply

Recently Commented

Recently Added